Alueesta

ostosalueCasa Mayo sijaitsee Triana-Veguetan (kauppakadut/vanha kaupunki) alueella, joka on Las Palmasin varsinainen ”aito” keskusta. Täällä elämässä on vielä paikoin myös siesta, eli pienimmät putiikit sulkevat ovensa muutamaksi tunniksi klo 13-17 välisellä ajalla, jolloin on myös paikallinen lounasaika (14.00). Siestan jälkeen osa ravintoloista sulkeutuu hetkeksi ja avaavat ovensa uudelleen illalla, jolloin lähdetään paikalliseen malliin syömään illallista (20.00).

..Triana/Veguetan idyllisillä kaduilla ja kujilla on lukematon määrä kauppoja ja museoita sekä teattereita, baareja ja ravintoloita lähes joka makuun. Päivisin katusoittajia ja aitoa arkielämää, iltaisin paljon paikallisia nautiskelemassa hyvästä ruuasta ja juomasta. Kepeä puheensorina soljuukin hersyvästi aina puoleenyöhön saakka, jolloin alue rauhoittuu. Monet tapahtumat alkavat tai päättyvät juurikin tänne, ja lähes joka päivä jossain päin Las Palmasia tapahtuukin jotain, onhan saarella noin 300 ilmaistapahtumaa vuosittain. Veguetan puolella on myös muutama yökerho, jotka avaavat ovensa keskiyön hujakoilla.

Alueella olevasta San Telmon pääbussiasemasta lähtevät bussit ympäri saarta, vaikka Palmasissakin nähtävää riittää. Bussit ovat edullisia, etelän turistikohteisiin pääsee noin kuudella eurolla, ja muutamalla eurolla lähikaupunkeihin. Suosittelen muun muassa käymään Arucaksessa, joka on saaren toiseksi suurin kaupunki rommitehtaineen. Sekä sunnuntaimarkkinoilla vuoriston Terorissa, jossa samalla voit käydä tapaamassa saaren suojelupyhimystä Virgen Madonna de Pinoa.

..Las Canteraksen turistialueelle ja sen uimarannalle on matkaa n. 5 km. Bussilla matka taittuu sinne alle eurolla, taksilla n 6€. Taksejahan kaupungissa riittää ja niissä on mittarit, joten kyyti on luotettavaa ja edullista. Vapaan taksin tunnistat katolla olevasta vihreästä valosta, jolloin kättä heilauttamalla saat sen pysäytettyä. Kävely on myös upea vaihtoehto, Paseo de Chil-katua pitkin kaupungin halki on matkaa n.4,5 km, tai vaihtoehtoisesti merenrannan upeaa kävelypaseota pitkin, n 5,5 km. Rantapaseon varrella voit myös lisäverrytellä liikuntalaitteissa.

...Kun kulttuurikärpänen iskee, on Trianan alueella teattereita (Perez Galdos, Cuyas, Guiniguada), elokuvateatteri Multicines Monopol (Huom, jos mainoksessa lukee VOSE, on silloin dubbauksen sijasta esityksessä alkuperäinen ääniraita ja tekstitys espanjaksi – hyvä kielikoulu), museoita ja muita nähtävyyksiä.
Kauppoja alueella on joka lähtöön, lankakaupasta musiikkiliikkeisiin, kirjakaupoista antiikkikauppaan, muotiliikkeistä rautakauppoihin.

Ruokakauppoja:
Asuntoa vastapäätä Primero de Mayolla on uudenkarhea Spar.
Kaksi korttelia alaspäin kävelykadulla (C. General Bravo) on Superdino ja suurempi vastaava Hiperdino löytyy Trianan toiselta puolelta, muutaman korttelin päässä
(C. Fransisco Gourie ja  Av.Rafael Cabreran välissä).
Mercadona löytyy ovesta ulos tullessa Primero de Mayon vasemmasta päästä ( tie kaartuu, n 200m) ja samassa rakennuksessa on myös iso Kuntosali. Samoilla kulmilla asunnosta päin tullessa (kaarteessa) on myös terveyskeskus, vaikka sitä toivottavasti et lomallasi tarvitsekaan.
Alueella on paljon apteekkeja, tunnistat ne vilkkuvasta vihreästä rististä ja tekstistä Farmacia. Jos apteekki on Parafarmacia, myy se luontaistuotevaihtoehtoja.
Hyvä Kukkakauppa löytyy Superdinon läheltä kävelykadulta.
Saman kävelykadun toisesta kulmasta löytyy KILO joka on edullinen kangaskauppa.
Pari katua alempaa löydät myös aidon suutarin.
Ravintoloita on joka makuun ja maanosaan, Michelintasoisista grilleihin, irlantipubeista tapasbaareihin…